BERGEN – Jelte Tadema en Jeroen Klepper houden op dinsdag 1 januari alweer de achtste editie van de Champagne Nieuwjaarsduik.
Ook dit jaar is het feest gegarandeerd rookworst- en soepmutsvrij. “Want feesten doe je met champagne en niet met worst. Zeker in Bergen op nieuwjaarsdag.

De snert en dergelijke laten we even staan tot de Elfstedentocht verderop in het jaar”, aldus initiatiefnemers en levensgenieters Klepper (Hemingway’s Beach Restaurant) en Tadema (Meesterschilders.com).”

De duikers én supporters worden weer ruim verwend door de sponsoren. Behalve een geweldige champagne aangeboden door Tamis Wijnen, zijn er verse oesters van visspecialist Michel Heusy en wintersoep en glühwein van Hemingway’s.

Banketbakkerij Roos verzorgt de lekkerste oliebollen. Er is ook aan de kinderen gedacht met volop appelsap en warme chocomel!
Dj Salinas zorgt voor de groovy tunes op het strand.

Tevens loopt er een vakkundige en kritische jury rond (uiteraard geheel undercover), die de winnaars van de verkiezing van mister én miss ‘Hottest Cold Dive 2019’ selecteert. De uitreiking van de felbegeerde wisselbekers vindt meteen na de duik plaats.

Dinsdag is iedereen vanaf 13.00 uur welkom bij Hemingway’s Beach Restaurant. Hapjes en drankjes staan klaar en iedereen maakt zich gereed voor ‘de grote plons’, onder het genot van al het lekkers en dj Salinas.

Om 14.30 uur wordt er afgeteld en dan knallen de kurken en duikt iederen met zijn eigen flesje bubbels de Noordzee in!

Daarna thuis heet afdouchen en op naar het dorp voor de roemruchte ‘Bergensche nieuwjaarsborrel.’