BERGEN (NH) – Herfstvakantie en dat betekent… Cinekid, het grootste film- en mediafestival voor kinderen tussen de 3 en 14 jaar!

Filmtheater Cinebergen staat van maandag 18 t/m donderdag 21 oktober in het teken van het jaarlijkse Cinekid Festival met prachtige kinderfilms voor verschillende leeftijden, gratis limonade, gezellige versiering en een tekentafel met kleurplaten. De Zwarte Schuur is dagelijks geopend vanaf 12:30 uur.

In dit bericht nog twee filmtitels.
Filmtheater Cinebergen, De Zwarte Schuur, Eeuwigelaan 7, Bergen; www.cinebergen.nl.

*Mijn leven is een circus, 8+ (ma 18 – 15:30 | wo 20 – 15:30)

De 12-jarige Laura is geboren in een circusfamilie en trekt al bijna haar hele leven rond met haar vader, Bill, die als clown optreedt. Laura verlangt echter naar een minder hectisch leven, en die droom lijkt uit te komen wanneer ze kans maakt om toegelaten te worden op een privéschool. Maar zal haar vader kunnen accepteren dat zijn dochter niet in zijn voetsporen zal treden? Een feelgood film, met een goede dosis humor en ontroering.

Kinderen van gescheiden ouders, 9+ (di 19 – 15:30)
In vier verschillende jeugddocumentaires geven kinderen inzicht in hoe ze omgaan met een gescheiden gezinssituatie. We zien onder andere Din, een 12-jarige aanvallende middenvelder van voetbalclub Baardwijk in Waalwijk. Toen zijn ouders drie jaar geleden gingen scheiden werd alles plotseling anders.
Maar Din bleef stil, hij is niet zo’n prater en laat liever zijn benen op het voetbalveld spreken.
Het zien van documentaires helpt kinderen kritisch te kijken, hun mening te vormen en verruimt bovendien hun blik op de wereld.