BERGEN (NH) – Het is binnenkort herfstvakantie en dat betekent… Cinekid, het grootste film- en mediafestival voor kinderen tussen de 3 en 14 jaar!

Filmtheater Cinebergen staat van maandag 18 t/m donderdag 21 oktober in het teken van het jaarlijkse Cinekid Festival met prachtige kinderfilms voor verschillende leeftijden, gratis limonade, gezellige versiering en een tekentafel met kleurplaten. De Zwarte Schuur is dagelijks geopend vanaf 12:30 uur.

Filmtheater Cinebergen, De Zwarte Schuur, Eeuwigelaan 7, Bergen; www.cinebergen.nl

*Anansi, 4+ (ma 18 – 13:30 | wo 20 – 13:30 | do 21 – 15:30)

De sprookjes uit Afrika over de spin Anansi zijn mega-beroemd in Suriname, De Antillen, West-Afrika en zelfs in het zuiden van Amerika, maar vreemd genoeg minder bekend in Nederland en de rest van Europa. In deze nieuwe serie spannende animatiefilms is Anansi de spin zijn tegenstanders steeds te slim af. De grappige animaties hebben ook nog eens een mooie boodschap: ‘Wie niet sterk of groot is, moet slim zijn‘. Met Nederlandse stemmen van o.a. Rogier Comproe, Roue Verveer en Arjan Ederveen.

*Wonderlijke Werelden, 6+ (di 19 – 13:30 | do 21 – 13:30)

Ook dit jaar is er weer een bijzonder programma samengesteld met de allermooiste korte films. In deze compilatie voor kinderen vanaf 6 jaar gaan we op reis naar allerlei verschillende en wonderbaarlijke werelden. Zo gaat de film Umbrellas over een meisje dat heel bang is voor de regenachtige wereld om haar heen. Maar met behulp van haar hondje leert ze langzaam maar zeker haar angsten overwinnen en de wereld ontdekken. Ga mee op reis, met Umbrellas en nog veel meer avontuurlijke films!

500