BERGEN/ CAMPERDUIN – Vrijwilligers gaan vrijdag 12 augustus het strand van Camperduin tot Bergen opruimen. Deze actie is onderdeel van de Beach Cleanup Tour van stichting De Noordzee.

Vijftien dagen lang ruimen duizenden vrijwilligers afval op langs de hele Noordzeekust. Zo vragen ze aandacht voor een schone en gezonde Noordzee. Ruim tweeduizend vrijwilligers hebben zich al aangemeld voor de dertig opruimacties.

Van Camperduin tot Bergen

Op 12 augustus ruimen de vrijwilligers het strand van Camperduin naar Bergen op. Het is nog mogelijk deel te nemen aan één of meerdere etappes. Inschrijven kan op Beach Cleanup etappes.

Tot slot Zandvoort op 15 augustus

De landelijke opruimactie startte 1 augustus in Cadzand en op Schiermonnikoog. Maandag 15 augustus is de laatste dag van de Tour bij Zandvoort; dan maakt de organisatie de resultaten bekend.

Meedoen zonder aanmelden

Naast de opruimactie zijn op er op verschillende locaties activiteiten waaraan mensen zonder aanmelding kunnen deelnemen. De speciale Noordzeenatuur-dagen zijn op 12 augustus in Wassenaar, 13 augustus in Katwijk aan Zee, 14 augustus in Wijk aan Zee en 15 augustus in Zandvoort.

Duizenden vrijwilligers

Elke dag ruimen de vrijwilligers stranden op. Tegelijkertijd in het noorden en in het zuiden van het land. De vrijwilligers ruimen al het afval op dat ze tegenkomen. Deze editie is er extra aandacht voor vervuiling door peuken. Vorig jaar zijn er in vijftien dagen 57.772 peuken van het strand geraapt.

Boskalis Beach Cleanup Tour 2021 (Foto: Stichting De Noordzee)