RB: Colombianen schietpartij Bergen aan Zee blijven voorlopig vastzitten

De zes Colombianen die na de dodelijke schietpartij in Bergen aan Zee in een Amsterdams hotel zijn gearresteerd met €600.000 cash, blijven voorlopig nog vastzitten. Dat heeft de rechtbank op 1 juni besloten na de tussentijdse zitting van 31 mei.

.
De advocaten van de verdachten vroegen om hun vrijlating, maar volgens justitie was de kans dan groot dat ze dan naar Colombia zouden vluchten. Alle verdachten zijn geboren in Colombia en ook in het bezit van een Spaans paspoort.

.
Een van de vrouwen verklaarde alleen naar Nederland gekomen te zijn om de haren van de anderen te doen. Dat de gevangenis niets voor haar is, dat zij nachtmerries heeft over de personen om haar heen en dat ze niet bij de drugsbende hoort. Ze is een gelovige vrouw en alles ligt in de handen van God. De jongste verdachte zegt dat hij alleen naar Nederland is gekomen om de feestdagen door te brengen met familie en sinds zijn arrestatie in een hel leeft.

.
Deze witwaszaak wordt los van de moord op de 45-jarige Colombiaan behandeld. De drie mannen en drie vrouwen staan terecht voor witwassen en verboden wapenbezit.

.
Het OM denkt dat dit allemaal te maken heeft met de dodelijke schietpartij op de parkeerplaats in Bergen aan Zee op 16 februari, waarbij een 45-jarige Colombiaan werd doodgeschoten. Ze zouden als groep hebben gehandeld in (nep)coke, met de moord op hun landgenoot als gevolg. Voor het dodelijke schietincident zitten twee mannen uit Den Haag en een man zonder vaste woon- of verblijfplaats vast. Dat onderzoek loopt nog.

DoorRedactie