EGMOND AAN DEN HOEF – Duitse organist en componist Hans-André Stamm komt eind maart naar Noord-Holland om drie bijzondere concerten te geven.

Samen met zangeres Madicken de Vries zorgen ze voor de mooie muziekbeleving.

Om dit evenement nog extradimensie te geven, wordt tijdens het concerten een tentoonstelling georganiseerd van Nederlans-Russische schilderes Svetlana Tiourina.

Hans-André Stamm is zeer gedreven muzikant. Zijn passie voor orgel is vanaf zij kinderjaren al duidelijk geweest, met zijn eerste publieke optreden op 11 jarige leeftijd.

Op zijn 16-de geeft hij een recital gegeven in Notre Dam de Paris. Sinds die tijd is orgel niet weg te denken uit zijn leven. Talloze optredens, CD opnamen, reizen door de wereld.

Ondanks het feit dat voor sommigen lijkt orgel een beetje tot het verleden te horen, gelooft hij dat orgelklank een nieuwe beleving mee kan brengen.

Jonge sopraan Madicken de Vries, geboren en getogen in Warmenhuizen, is oorspronkelijk afkomstig uit de symphonische metalwereld. U

zult het niet denken, maar het is een muziekgenre dat eigenlijk niet zo ver van de klassieke muziek ligt. In 2010 was zij te zien in het tv-programma ‘Una Voce Particolare’, gepresenteerd door Ernst Daniel Smid.

Onder begeleiding van Jan Stulen en l’ Orchestra Particolare vertolkte zij de aria ‘Dehvieni non tardar’ uit Mozarts opera ‘Le nozze di Figaro’.

Svetlana Tiourina’s werk is een zoektocht naar de innerlijke mens. Alles wat in de psyche van de mens zich afspeelt, is voor haar een oneindige inspiratiebron.

Het vrouw en haar emotionele leven is daar een leidmotief. Mystieke schoonheid van haar wereld waar geen agressie te vinden is, symbolische beelden met een vleugje melancholie. Gustav Klimt en Michail Vroebel zijn haar grootste voorbeelden.

Het concert in Egmond vindt plaats op: 23 maart om 15-30u in Slotkapel, Egmond aan de Hoef, de kapel is open vanaf 14.00 uur.

Geef een reactie