SCHOORL – In het centrum van Schoorl, op het evenemententerrein en landgoed van de Jelgersma Van der Hoop Stichting, verschijnen deze week weer twee fraaie springtuinen, vele dressuurbanen en een gezellig strodorp met een grote cateringtent.

Aankomend weekend wordt de 49ste editie van Concours Hippique Schoorl gehouden. Zaterdag 16 juli staat volledig in het teken van de paarden, zondag 17 juli verschijnen traditiegetrouw vele kinderen met hun pony’s aan de start.

Rijvereniging De Duinridders en ponyclub De Schildknapen zijn gastheer van de Kringkampioenschappen Outdoor Kring Midden dressuur en springen voor paarden en pony’s en het Open Noord-Hollands Springkampioenschap Veteranen 40.

Midden op het terrein staat een grote cateringtent voor een kop koffie of thee met wat lekkers, maar ook andere drankjes en versnaperingen zijn te verkrijgen. Naast de tent zijn twee grote terrassen met een prachtig uitzicht op de springtuinen.

Er is een zogenaamd strodorp met leuke standhouders en een gratis toegankelijke draaimolen voor de jongste bezoekers. Aan het eind van de middag kan men genieten van gezellige livemuziek. Voor de paarden en pony’s staan er voerloketten, vele watervoorzieningen en een hoefsmid paraat.

De toegang van Concours Hippique is gratis en er is volop gratis parkeergelegenheid op het terrein. De ingang is gelegen aan de Sportlaan, volg aldaar de aanwijzingen van de parkeerwachters. Kijk voor meer informatie op www.ch-schoorl.nl.

Geef een reactie