BERGEN – Vanaf 29 augustus gaan controleurs van het bureau LEGITIEM BV huis-aan-huis controleren op het bezit van honden. De controle is bedoeld voor de betaling van hondenbelasting door hondenbezitters.

De controleurs bellen bij alle inwoners aan en kunnen zich legitimeren. Treffen ze tijdens de controle een hond aan waarvoor geen belasting wordt betaald, dan laat de controleur een aangiftebiljet achter.

Het aantal honden, dat u hebt, bepaalt de hoogte van de hondenbelasting. In de gemeente Bergen betaalt u in 2016 per hond € 82,70.

U bent verplicht uw hond(en) aan te geven bij de gemeente. Hiermee voorkomt u een onnodige naheffing die u krijgt tijdens een controle. Via ons digitale loket kunt u uw hond(en)aanmelden of het aangiftebiljet Hondenbelasting digital invullen.

Verhuist u met uw hond(en) in de loop van het jaar naar een andere gemeente? Dan wordt de hondenbelasting automatisch verminderd met de resterende kalendermaanden van het belastingjaar.

Als uw hond in de loop van het jaar overlijdt of wordt verkocht, kunt u digitaal vermindering van de hondenbelasting aanvragen via het digitale loket of het afmeldingsformulier digitaal invullen.

De controle wordt uitgevoerd in verband met volledigheid de heffing voor 2016. Het college heeft aan de gemeenteraad voorgesteld om de hondenbelasting vanaf 2017 af te schaffen. Zodra hier meer over bekend is, informeert de gemeente u hierover.

Geef een reactie