EGMOND AAN ZEE – Gooi een zakje gevuld met mais in een gat en ‘have fun’. Dat was het weekend van 30 en 31 maart 2014 het motto van het Cornhole Festival in sporthal De Watertoren in Egmond aan Zee.

Sportbureau Egmond organiseerde hier dit sportfestijn voor de tweede keer. Het evenement groeit al meteen flink, laat mede-organisator Jelle Schut weten. “Deden er vorig jaar veertig teams mee, dit jaar zijn het er tachtig. Dat betekent dat er nu op zondagmiddag honderdzestig mensen aan het spelen zijn. Onder het genot van borrelhapjes en drankjes. Ook ondernemers en tieners deden mee, op andere tijden in het weekend.”

“De meeste deelnemers wonen in Egmond, maar ook mensen van buiten schreven zich in. Zoals deelnemers uit Limburg. Ook fanatieke spelers die meededen aan Nederland Kampioenschappen en buitenlandse competities zijn erbij. Dat is heel leuk.”

Cornhole is een uitdagend en tactisch spel dat is overgewaaid uit Amerika. Momenteel is dit één van de hardst groeiende spellen van Europa. “Als je een paar keer gegooid hebt, dan heb je het meteen al door en wordt je steeds fanatieker”, aldus Schut.

Sportbureau Egmond wil het in de toekomst nog grootser aanpakken. “We willen in september het Nederlands Kampionenschap organiseren. Maar om dat voor elkaar te krijgen, moeten we er nog wel uitkomen met de Nederlandse Cornhole Bond. We doen ons best en gaan er helemaal voor.”