EGMOND AAN ZEE – Dat taal een onuitputtelijke bron van plezier en inspiratie kan zijn bewijzen de deelnemers van SchrijvenaanZee bij ontmoetingscentrum PostaanZee in Egmond aan Zee. Iedere laatste dinsdag van de maand komt hier een groep enthousiaste creatieve schrijvers bijeen.

“Schrijven kan een manier zijn om emoties te uiten, om een herinnering vast te leggen, om ‘een boodschap’ over te brengen, of op een creatieve manier de fantasie een rol te laten spelen. De bedoeling van al deze pennenvruchten is de lezer te willen boeien of te laten weten wat ‘de boodschap’ is”, vertelt Wil Koper van PostaanZee.

‘Hoge hoed’

Gerrie Huiberts, schrijver van tien kinderboeken, Marianne Vos en Carolijn Suys begeleiden deze groep. Aan de hand van een gerichte opdracht gaan de deelnemers aan de slag. Zo is er ‘de hoge hoed’, een soort grabbelton van woorden of teksten, waaruit iets gepakt wordt dat dient als inspiratiebron. Maar ook materiaal dat in de ruimte staat of hangt kan voor inspiratie worden gebruikt, bijvoorbeeld een schilderij of een boek.

Iedere bijeenkomst wordt afgesloten met het voorlezen van het resultaat. Ook worden er suggesties aangereikt voor een volgende keer.

Enthousiasme

“Vind je het leuk om iets te schrijven? Een verhaal, herinnering, dagboek, gedicht, een liedje voor een gelegenheid, of nog iets anders?  Wil je samen met anderen wat tips krijgen en dingen uitproberen? Doe dan mee. Je hoeft niet goed of foutloos te kunnen schrijven, als je maar enthousiast bent”, aldus Koper.

De groep komt iedere laatste dinsdag van de maand bij elkaar van 13.00 tot 14.30 uur. De eerstvolgende bijeenkomst is dus dinsdag 31 oktober. Aanmelden is niet nodig en het niet verplicht om elke maand te komen. PostaanZee vraagt een vrijwillige bijdrage voor deelname en koffie en thee. 

(Bron foto bovenaan dit artikel: PostaanZee).

(Foto: RTV80).