EGMOND – In de aanloop naar zijn 64e verjaardag heeft Ernst Onrust samen met zijn familie een crowdfundingactie opgezet om geld in te zamelen voor Hospice Egmond waar hij verblijft. Ernst wil met deze actie iets terug doen voor de medewerkers van het Hospice. Dat meldt Flessenpost uit Egmond.

Zaterdag 22 oktober werd Ernst 64 jaar en op deze dag werd de cheque van (tot nu toe) 2065 euro aan de Hospice overhandigd.

Ernst hield ondanks al zijn beperkingen zelfs nog een speech, via zijn spraakcomputer. Hij sprak zijn waardering uit voor de vrijwilligers en medewerkers van de Hospice. “Bij het bedenken van een mooi cadeau hoefden we niet zo lang na te denken. Wat is er mooier dan te ontvangen en direct weer door te geven”, aldus Ernst. Dus het werd een crowdfundingactie, opgezet door zijn dochters. Die actie begon vanaf de start op 5 oktober meteen te lopen…

Positieve doorzetter

Els Rosenmöller van Hospice Egmond sprak Ernst toe en sprak met name haar bewondering uit voor zijn doorzettingsvermogen, de manier waarop hij met zijn ziekte omgaat en hoe hij ondanks alles nog altijd positief blijft.

“Je hebt het sterrenbeeld Weegschaal en de eigenschappen die daarbij horen zijn dat je je hoofd altijd koel houdt en dat je er op uit bent het anderen naar de zin te maken. Als er iets is dat op jou van toepassing is, is dat het wel”, aldus Els.

“Ik besluit mijn woorden aan jou met een diepe buiging van respect.” En dat deden vervolgens alle aanwezigen die op de verjaardag langs waren gekomen voor dit  bijzondere moment.

Duo accordeonisten

Vervolgens had de Hospice nog een mooie verrassing voor Ernst: een duo accordeonisten kwam rond het middaguur langs om de feestvreugde nog wat te verhogen. Dit waardeerde Ernst zeer, getuige de lach op zijn gezicht.

Het was dus al een mooi bedrag, maar er kan HIER nog steeds gedoneerd worden voor het Hospice. Elk bedrag is goed…

(Tekst: Flessenpost uit Egmond)

Ernst Onrust, een strijdbare man met een ongelooflijk doorzettingsvermogen in een gevecht dat hij onmogelijk kan winnen. Als je dan geen blijvende indruk achterlaat… (Foto: Flessenpost uit Egmond).
Accordionisten verhogen de feestvreugde (foto: Flessenpost uit Egmond)