EGMOND AAN DEN HOEF – Zaterdag ontving Gerard Belleman in een overvolle en sfeervolle Slotkapel in Egmond aan den Hoef de Egmondse Cultuurprijs 2015 uit handen van wethouder Odille Rasch.

Gerard Belleman als de man van het blad “Contact met de Egmonden”.
Maar Gerard Belleman was en is op veel meer fronten actief.

Hij was 25 jaar lang, van 1961 tot 1986, bestuurslid van de VVV van Egmond.
Hij was 30 jaar lang, van 1967 tot 1997 secretaris van de ondernemersvereniging Eendracht waar hij het initiatief heeft genomen voor de braderie.

Hij nam zitting in het kerkbestuur van de rooms-katholieke parochie van Egmond aan Zee, waarvan een aantal jaren als voorzitter/gespreksleider. Hij maakte 10 jaar lang deel uit van de redactie van de kerkradio, waarvoor hij mensen van diverse pluimage, al dan niet kerkelijk, interviewde.

Hij is actief voor dorpsvereniging “Egmond “Parel”aan Zee” waarvan 8 jaar als bestuurslid.
Hij is actief in de organisatie van de Wereldwinkel in De Egmonden.
Hij heeft zich actief ingezet bij het 125 jarig jubileum van de Oud-katholieke Kerk als adviseur

Hij heeft zich actief ingezet bij het 125 jarig jubileum van de Oud-katholieke Kerk als adviseur van de redactie voor de kleurrijke jubileumuitgave van het boek “De Kerk Spreekt”.

Vanaf de gemeentelijke fusie in 2001 begon hij op verzoek van de St. WMO Gemeente Bergen zijn artikelenreeks in het blad “Schakels” voor de leeftijd 60 jaar en ouder.

Zo staat hij op zijn 85e nog volop in het leven en is hij een bron van inspiratie voor allen die de Egmondse Cultuur een warm hart toe dragen.

Daarom ook was de stichting Kunst & Cultuur Egmond trots om Gerard Belleman, uit handen van Wethouder Odile Rasch van Cultuur, het bronzen borstbeeldje van George Hitchcock te schenken en hem te eren met de Egmondse Cultuurprijs 2015!

De cultuurprijs van Egmond

Wethouder Rasch

De heer Belleman had een geestig dankwoord

Neef Gerard Belleman

Geef een reactie