BERGEN/SCHOORL – De Senioren van Bergen en Schoorl trekken er weer op uit. De bustocht gaat deze keer naar Joure in Friesland op dinsdag 17 September.

Joure is de bakermat van Douwe Egberts. Museum Joure toont haar collectie op koffie en thee gebied in voormalige bedrijfspanden.Het museum is een industrieel en ambachtelijk complex uit eind 19de eeuw, waar eens koffiebrander Douwe Egberts zich vestigde.

Een D.E. gastvrouw geeft een rondleiding door het Johannes Hesselhuis en daar is natuurlijk ook koffie/thee met “Fries gebak”voor de deelnemers. Buiten Joure is in Restaurant ’t Haske de lunch.

Aansluitend volgt nog een mooie bustocht rond het Sneekermeer en richting het natuurgebied “De Alde Faenen”. Na een laatste stop in Grou of Sneek vetrekt de bus weer ricting afsluitdijk om rond 18.00 uur in Schoorl en Bergen aan te komen.

De kosten voor de dagtocht zijn € 40.50 p.p. Voor informatie over betalingen en vertrektijden kunt u contact opnemen met : voor Bergen V. van Eijk Tel. 072- 5894024 en voor Schoorl C. van Egmond Tel. 072-5091811.

Geef een reactie