SCHOORL – De gemeente gaat de Damweg in Schoorl de komende maanden ingrijpend verbouwen.

Vanwege de werkzaamheden is de hoofdtoegangsweg van Schoorl van 17 maart tot 18 april afgesloten voor doorgaand verkeer.

De bedrijven aan de Damweg blijven te allen tijden bereikbaar. Het stembureau in De Oorsprong is ook bereikbaar op de verkiezingsdag op 19 maart.

De Damweg krijgt nieuw asfalt en wordt tegelijkertijd verkeersveiliger gemaakt.
Tevens wordt een regenwaterriool aangelegd, zodat het afvalwater en het regenwater voortaan gescheiden kunnen worden afgevoerd.

Belangrijkste aanpassingen:
• De fietsoversteek van de Rekerweg naar de Nieuwendam krijgt een zogenaamd middeneiland, zodat fietsers in twee delen de Damweg kunnen oversteken. Ook komt er een drempel;
• De zijwegen worden voorzien van een zogenaamde “inritconstructie” om de overgang van de 50-kilometerweg naar de 30-kilometerzone in de omliggende woonwijken te markeren;
• Er worden bushaltes aangelegd. De haltes zijn bij de omlegging van de N9 verdwenen en komen nu weer terug;

Verkeer richting Schoorl/Groet komende vanuit Alkmaar/N9 wordt via de Bergerweg en/of de Kogendijk omgeleid naar Schoorl/Groet.
Verkeer komende uit het noorden op de N9 wordt via Burgerbrug en Petten naar Schoorl/Groet omgeleid. Fietsverkeer wordt ter plaatse omgeleid.

Buslijn 151 rijdt vanuit Alkmaar via de N9 richting Petten en vice versa. Er wordt, voor beide richtingen, één tijdelijke halte aangelegd aan de noordkant van de nieuwe rotonde in de Damweg.

De werkzaamheden aan de Damweg zijn gepland voor februari tot en met mei 2014.
De planning is zo opgezet dat de volledige afsluiting van de Damweg maximaal vijf weken duurt, van half maart tot ongeveer half april.

Hierdoor is de afsluiting van de Damweg niet in het toeristenseizoen of tijdens vakanties, wat een uitdrukkelijke wens is van de bedrijven uit Schoorl waarvoor de toeristensector een bron van inkomsten is.

Geef een reactie