BERGEN AAN ZEE – Op Hemelvaartsdag zin om te gaan dauwtrappen? IVN Noord-Kennemerland organiseert op donderdag 18 mei deze excursie.

De IVN Natuurgidsen Joop Bons en Irene Voorberg starten met hun gasten bij het Parnassiapark in Bergen aan Zee. Vanaf hier zoeken ze naar vroege vogels, voorjaarsplanten, mooie doorkijkjes en al het andere wat de natuur op dit ‘vroege’ uur biedt.

“Misschien wandelen we wel vergezeld door een nachtegaal of blauwborst”, vertelt Bons enthousiast.

Aan het eind van de wandeling komt de groep terug bij Parnassia’. In de Heemtuin volgt een ontbijt met krentenbollen en chocolademelk. maar bij slecht weer staat het eten binnen klaar.

Vroege start

De dauwtrappers start is om 07.00 uur bij het gebouwtje van Parnassia in het Parnassiapark. Om op de goede locatie aan te komen, ga op de eerste rotonde in Bergen aan Zee rechtdoor. Rijdt dan de eerste weg links en volgt de bordjes ‘IVN Parnassia’. Ga vervolgens bij het terreintje met geiten rechtsaf.

De kosten van het dauwtrappen bedragen 7,50 euro, inclusief ontbijt. Pinnen is hier niet mogelijk. Een duinkaart is verplicht en is verkrijgbaar bij een automaat aan de ingang van het duingebied. (Bron foto: IVN).