SCHOORL – Participatieplatform Schoorl Community overhandigde woensdag een boekje met de ‘8 van Schoorl’ aan demissionair wethouder Arend Jan van den Beld van de gemeente Bergen. Het boekwerkje bevat de acht speerpunten die de inwoners van Schoorl het meest belangrijk vinden.

De overhandiging vond plaats in de speeltuin van de Frederikslaan in Schoorl. Hier presenteerden voorzitter Eveline Elsinga en inwoner Roos de Wit het boekje. Schoorl Community verzamelde in de aanloop naar de lokale verkiezingen de wensen van de bewoners via Facebook en aan de hand van bijvoorbeeld gesprekken op straat.

De inwoners gaven aan graag een pumptrack te willen; een kruising tussen een BMX-baan en een skatepark. Andere wensen zijn veilige fietspaden, een rem op recreatieparken, een jaarrond hondenuitlaatplek/route, nieuwe woonconcepten, een opknapbeurt van het Meertje, het eerste uur gratis parkeren in Schoorl-Centrum en een toverbal op de rotonde bij Schoorldam.

Schoorl Community stelde de politieke partijen op de hoogte van deze belangrijkste acht speerpunten. Het participatieplatform hoopt dat de partijen de input uit het boekje gebruiken bij de totstandkoming van het coalitieakkoord.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is 8-van-schoorl-1024x768.jpg
(Bron foto: Schoorl Community)