BERGEN – Speelpark De Batavier aan de Bergerweg staat te koop. “We vinden het na tweeĆ«ntwintig jaar mooi geweest”, aldus eigenaar Peter de Knegt. Speelpark De Batavier, vroeger bekend als De Bedriegertjes, bestaat al sinds 1933. Het kinderparadijs is een begrip in de weide omtrek. Ook veel buitenlandse toeristen weten de weg er naartoe te vinden. De Lunaloop, Splash, de Batavier Express en klassieke draaimolen; het is een kleine greep uit de vele attracties van het nostalgische pretpark waar je nog het ware speeltuingevoel krijgt.

“Het spandoek met de verkooptekst lag al een paar maanden in de schuur”, legt Peter de Knegt uit. “Uiteindelijk hangt het nu bijna twee weken bij de weg en het voelt best vreemd kan ik je zeggen.” Hoewel het park niet in financiĆ«le problemen verkeert, de attracties en toestellen goed onderhouden zijn en voldoen aan alle strenge veiligheidseisen vertelt De Knegt dat hij en zijn vrouw er desondanks wel een beetje klaar mee zijn. “Ik ben zestig jaar. Het is tijd voor nieuwe dingen, dat heb je eens in de zoveel tijd.

Maar als er niemand met een behoorlijk voorstel komt, dan blijven we het speelpark met dezelfde passie gewoon voortzetten hoor”, lacht hij. Het stel woont boven in het boerderijachtige pand bij de entree. “Mocht het wel verkocht worden, dan zal ik niet alleen het speelpark maar ook onze ruime woning erg missen. Bovendien wonen we in een mooie omgeving, vlakbij Alkmaar en Bergen, dat vind je bijna nergens. We hebben de verkoop expres niet aan de grote klok gehangen en niet bij een bemiddelaar zoals een makelaar ondergebracht.

Anders krijg je allerlei partijen om de hoek kijken die het voor een paar ton op de kop denken te tikken. Daar zitten wij niet op te wachten. We hopen meer op partijen als het Linnaeushof of Sprookjeswonderland die het bijvoorbeeld zien als uitbreiding, als tweede dependance. Dan blijft het tenminste een speeltuin en wordt het perceel niet gebruikt om er bijvoorbeeld huizen op te zetten.”

Geef een reactie