HEERHUGOWAARD:

De bibliotheek in Egmond is sinds 2016 gehuisvest in de Prins Hendrik Stichting in Egmond aan Zee. Door de veranderende dienstverlening van de bibliotheek en veranderende koers van De Zorgcirkel t.a.v. de bewoners in de Prins Hendrik Stichting, heroriënteert de bibliotheek zich op haar rol en wil de bibliotheek nadrukkelijk in alle drie de kernen van Egmond actief zijn.

Verandering bibliotheekwerk
De dienstverlening van de bibliotheek verandert naar kennis delen door mensen samen te brengen, en activiteiten te organiseren.

De focus wordt steeds meer verlegd naar het tot stand brengen van verbinding tussen mensen en informatie maar ook tussen mensen onderling binnen de gemeenschap.

Op dit moment bereiken we kinderen van 4 – 12 jaar via de basisschool. Omdat het belangrijk is om al zo vroeg mogelijk de taalontwikkeling te stimuleren wordt de dienstverlening aan kinderen van 0 – 4 jaar uitgebreid.

Verandering Prins Hendrik Stichting
De Prins Hendrik Stichting gaat zich in navolging van het landelijk beleid omvormen van huisvesting voor bejaarden naar een verpleeghuis.

Een(verpleeghuis voor bewoners met dementie.
De veranderende bewonersbehoefte (minder gebruikmaken van de bibliotheek) is een reden tot onderzoek of een andere plek logischer is voor een bibliotheekvestiging.

Drie kernen in Egmond.
Voor de verbinding met de inwoners en het uitvoeren van activiteiten is het belangrijk om als bibliotheek in de buurt te zijn. Daarom onderzoekt de bibliotheek de mogelijkheden binnen de drie kernen.

Het is een kans om de dienstverlening meer af te stemmen op de behoeften van de bewoners van Egmond.

Bibliotheek Kennemerwaard wil zoveel mogelijk inwoners uit Egmond aan Zee, Egmond-Binnen en Egmond aan den Hoef betrekken bij activiteiten die de bibliotheek organiseert.

Meepraten over het bibliotheekwerk.
Waar bent u in geïnteresseerd, waarover wilt u meer weten of wat zou u willen leren? We proberen zoveel mogelijk mensen die 65 jaar of ouder zijn en geen lid of bezoeker van de bibliotheek, hierbij te betrekken.

Wilt u meepraten? Wij nodigen u uit om contact op te nemen met tel. 072 – 515 66 44 of mail klantenservice@bknw.nl.