EGMOND AAN ZEE – Brasserie de Bourgondiër aan de Boulevard in Egmond aan Zee sluit in december “met pijn in het hart” haar deuren. Dat schrijft het restaurant op Facebook.

“2021 was een onwijs hectisch jaar voor ons. Een nieuw restaurant, het overlijden van grondlegger Lukas, het chronische personeelstekort in de zomer en de continue veranderende maatregelen van de overheid waarin wij toch zijn belemmerd in het genereren van omzet. Dit alles heeft er uiteindelijk voor gezorgd dat wij er voor kiezen de deuren te sluiten.”

De familie Broekmeulen opende in het voorjaar hun tweede restaurant aan de Boulevard op de voormalige locatie van De Zilte Zoen. De eigenaar Lukas Broekmeulen kwam om het leven bij een auto-ongeluk bij Middelie. Bij het ongeluk raakten zijn vrouw Rhea en hun twee kinderen gewond. Ook een vrouw uit Volendam kwam bij de botsing om het leven.

Restaurant de Bourgondiëris enorm trots op wat het horecabedrijf het afgelopen halfjaar neerzette en de grote vaste gastenkring die het restaurant in deze korte periode opbouwde. De brasserie schrijft op Facebook: “Graag blijven we jullie ontvangen in ons andere restaurant in Hoorn. Per december 2021 zullen wij de deuren dichtdraaien. Tot die tijd zullen wij u nog vol enthousiasme verwelkomen.”

 

Foto: RTV80