EGMOND- Vrijdag 30 juli heropent Huys Egmont zijn deuren voor bezoekers. De stichting onderging een renovatie en herontwikkelde zich de afgelopen maanden. Huys Egmont is vooral trots op het cultuurhuis in het Slotkwartier. Hiervan worden de deuren vrijdag, 12:00 uur geopend.

Het cultuurhuis in het Slotkwartier heeft een maatschappelijke functie gekregen waarin Bibliotheek Kennemerwaard een belangrijke rol heeft. Er worden diverse activiteiten georganiseerd voor inwoners van de drie Egmonden. Bibliotheek Kennemerwaard en Stichting Historisch Egmond verzorgen de volledige programmering. Zo komt er digitaal spreekuur, koffietafelgesprekken, historisch spreekuur en zullen ook de verschillende historische werkgroepen (foto/film, historisch onderzoek) wederom actief worden.

Voor liefhebbers van lokale geschiedenis is het gerenoveerde pand ook een uitkomst. Het cultuurhuis opent met expositie Egmond in de tweede Wereldoorlog in afwachting op de permanente exposities over Egmond zoals het Slot op den Hoef en haar bewoners en de Egmondse Abdij. Tevens kan er onderzoek worden gedaan met hulp van vrijwilligers van Stichting Historisch Egmond.

De opening van Huys Egmont vindt plaats op vrijdag 30 juli, om 12:00 in de middag. Daarna is Huys Egmont dagelijks open van 10:00 uur tot 16:00 uur. Meer informatie en programmering is te vinden via www.huysegmont.nl of bezoek Huys Egmont: Slotweg 46-48, Egmond aan den Hoef.

ByEvert