EGMOND AAN DEN HOEF – De komende maand gaat de Sint Jozefschool in Egmond aan den Hoef zich onderdompelen in de wereld van ridders en jonkvrouwen, kastelen en kloosters.

Stichting Historisch Egmond haakt hier op in, door haar jaarlijkse middeleeuwse markt op het schoolplein te houden.

Van 9 t/m 26 mei loopt op de Hoever basisschool het middeleeuwenproject ‘Heilig water, veilig water’.

Omdat deze tijd (500 tot 1500 na Christus) zo tot de verbeelding spreekt, zijn er talloze activiteiten bedacht om de kinderen zoveel mogelijk deel uit te laten maken van het middeleeuwse dagelijks leven.

Onder leiding van cultuurcoach Marja Apeldoorn is, in samenwerking met ‘Het Huis van het verleden’ en ‘De Culturij’ een zeer gevarieerd programma opgezet.

Hierin laten vele deskundigen de leerlingen kennismaken met middeleeuwse kledij, het bouwen van kastelen, het aanleggen van polders en dijken, het maken van gebrandschilderde ramen.

Tot slot komt natuurlijk de geschiedenis van het Slot op den Hoef en de Abdij van Egmond-Binnen langs.

Op maandagochtend 9 mei wordt het project op middeleeuwse wijze feestelijk geopend.

Op donderdagmiddag 26 mei wordt het project afgesloten met een middeleeuwse markt, mede georganiseerd door de werkgroep Slotfestijn van Historisch Egmond. Zet deze data dus alvast in uw agenda!

Een ridder

Op zaterdagmiddag 11 juni vindt tijdens het Hoeverdorpsfeest het grote Slotfestijn plaats, waar iedereen getuige kan zijn van spectaculaire riddergevechten tegenover de fundamenten van het eens zo machtige Slot op den Hoef.

Geef een reactie