HEILOO – Jonge vogels en bloeiende weilanden in de Eilandspolder

De Eilandspolder is momenteel schitterend. De schipper van Landschap Noord-Holland neemt u op zondag 26 mei van 10.00-12.00 uur graag mee zodat het zelf kunt zien.
Inmiddels zijn er volop jonge weidevogels. Sommige jonge kieviten kunnen al vliegen! Zover zijn de jonge grutto’s nog niet. Als ze uit het ei komen moeten ze meteen op zoek naar voedsel. Dat kan in het hoge gras waar volop vliegen, muggen en kevers zitten.

Het duurt vier weken voordat de kuikens vliegvlug zijn. Voor de verandering van piepkleine pul tot een jong dat kan vliegen is heel veel voedsel nodig.

De weilanden in de Eilandspolder staan gelukkig vol bloeiende kruiden die veel insecten aantrekken. Omdat de boeren pas vanaf 15 juni gaan maaien hebben de jongen een goede kans om op te groeien.
Onderweg zien we ook visdiefjes die zitten te broeden. De mannetjes komen af en toe aanvliegen met een visje. ze weten dat het achter de boot goed vissen is.

Deze excursie vindt ook plaats op zondag 2, 9, 16 en 23 juni, steeds van 10.00-12.00 uur.

Zin om mee te varen? Aanmelden is noodzakelijk en kan via www.gaatumee.nl Voor meer informatie kunt u bellen: 088-0064455 (tijdens kantooruren). Kosten € 10,-, Beschermers € 6,50. Kinderen tot 12 jaar mogen gratis mee.

De excursies worden gevaren in een open excursieboot .Trek waterdichte schoenen of laarzen aan en warme kleding.

Stijn van Belleghem

Startpunt is de Werkschuur de Molenaar van Landschap Noord-Holland.

Deze ligt aan de Oudelandsedijk 1a, ten zuiden van het dorpje Driehuizen.

Geef een reactie