EGMOND AAN DEN HOEF – Galerie De Kapberg in Egmond aan den Hoef presenteert van 19 augustus tot en met 25 september een nieuwe expositie. Te zien zijn grafiek van Reinder Homan en Henk Wolvers en schilderijen van Hans Landsaat. De natuur staat hier centraal.

Henk Wolvers

Keramist Henk Wolvers maakt porselein met soepele vormen en subtiele kleurencombinaties. Hij is een internationaal bekend keramist die workshops geeft. Zijn werk is te zien in musea in binnen- en buitenland.

Reinder Homan

Reinder Homan maakt etsen van zink en koper, vaak een zeer doorwerkt patroon van fijne lijntjes. De onderwerpen zijn meestal ontleend aan de natuur van Noord-Nederland.

Hans Landsaat

Hans Landsaat toont zijn olieverfschilderijen, aquarellen en inkttekeningen. Hij is geïnspireerd door de Duitse schrijver W.G Sebald (1944- 2001). Essayist en Sebald-kenner Ton Naaykens geeft zaterdag 10 september een presentatie van zijn boek over Sebald. Hans Landsaat gaat dan een gedicht van Sebald voordragen.

De tentoonstelling is te zien van 19 augustus tot en met 25 september op vrijdag-, zaterdag- en zondagmiddag van 13.00 tot 17.00 uur. Het adres: Slotweg 17 in Egmond aan den Hoef. Meer informatie is te vinden op de website van de galerie.

Werk van Hans Landsaat (bron foto: Galerie De Kapberg)