BERGEN – De gemeente wil graag van inwoners van Egmond aan den Hoef en Egmond-Binnen horen hoe zij aankijken tegen mogelijke woningbouw in hun dorp.

Vragen zijn: wat zijn de wensen, behoeften en bezwaren en hoe kan gezamenlijk tot een gedragen plan gekomen worden waarmee de dorpen vitaal en krachtig blijven?

De gemeente wil het gesprek breed aangaan, maar ook specifiek kijken naar de potentiële nieuwbouwlocaties Egmond aan den Hoef Noord, Egmond aan den Hoef Oost en Egmond-Binnen Zuid.

‘Woonhopig’
Onbetaalbare koopwoningen, onbereikbare huurwoningen en een onbeheersbare vraag maken de inwoners van Egmond “woonhopig”, aldus wethouder Klaas Valkering. “Dit werkt door in een krimp, mede gedreven door de vergrijzing, die scholen doet sluiten en voorzieningen doet verdwijnen.”

“Om rust te brengen op de woningmarkt met als resultaat levendige dorpen wordt ook in Egmond gezocht naar nieuwe woningbouwlocaties. “Tijdens de week van Egmond gaan we daarover met onze inwoners in gesprek.”

Dit is de week van 28 juni.

‘Week van Egmond’
In ‘Week van Egmond’ gaat de gemeente bijvoorbeeld (vanwege corona op gepaste aftand) met een busje langs wijken en pleintjes in Egmond aan den Hoef en Egmond-Binnen (roadshow).

Die week start een online enquête en peilt de gemeente de mening van jongeren.

Waar en wanneer het busje langskomt vindt u op www.ikdenkmeeoverbergen.nl. Hierop staat ook de online enquête. In de gemeentekrant en op de gemeentelijke Facebookpagina komen tijdens ‘De Week van Egmond’ berichten te staan.

Op www.bergen-nh.nl/plannen-en-projecten/dorp-en-duin staat alle actuele informatie over het project.

Wethouder Valkering: “We gaan op meerdere momenten het gesprek met inwoners aan en koppelen op gezette momenten terug wat we met de inbreng hebben gedaan. Hiermee hopen we gezamenlijk tot een gedragen plan te kunnen komen.”