SCHOORL – De Zilverkust. Zo hebben de leden van de Lionsclub Schoorl hun nieuwe reisgids genoemd.

Dit vanwege de witte (kalkarme) stranden en zandverstuivingen in het noordelijk kustgebied van Noord-Holland. Sinds de aanleg van de Hondsbossche Duinen en strand, nu een aaneengesloten gebied langs de hele kuststrook. Reden om het tot Zilverkust om te dopen.

Maar de gids gaat uiteraard niet alleen over het strand en de duinen. In de gids – 168 pagina’s dik – wordt ruimschoots ingegaan op het achterland met zijn aantrekkelijke steden en dorpjes.

‘De Zilverkust’ is rijk geïllustreerd met veel foto’s, kaartjes en plattegronden. Voor inwoners en toeristen een toegankelijk en compleet naslagwerk, dat het verblijf in de regio zeker veraangenaamt.

Deze reisgids is een hernieuwde uitgave van de eerder verschenen Gids voor Bergen, Egmond en Schoorl (2007), die, ook na een herdruk in 2008, al snel was uitverkocht.

Veel van de toeristen zijn gasten uit Duitsland. Er was duidelijk vraag naar een Duitse versie. Met ‘Die silberne Küste’ wordt in die behoefte voorzien

Beide versies zijn te koop voor € 14,95, via de boekhandel of andere kanalen, zoals bungalowparken, hotels, enz.

De opbrengst van de gids komt ook dit keer ten goede aan goede doelen op sociaal/cultureel gebied, welke de Lionsclub Schoorl ondersteunt. De gids is tot stand gekomen in samenwerking met uitgeverij Pirola.

Op donderdag 24 maart werd het eerste exemplaar van de nieuwe reisgids voor het noordelijk kustgebied overhandigd aan wethouder Odile Rasch.

de Zilverkust

Die silberne Küste

Geef een reactie