EGMOND AAN ZEE – Zoals de weersverwachtingen nu laten zien, zal het na een avond regen, op maandagmiddag tijdens de Egmondse Nieuwjaarsduik zonnig en droog zijn. Ook maandagochtend kan er nog een buitje vallen maar tijdens de warming-up en de duik lijkt het droog te blijven. Ook voor de uitwaaiers staat er een lekker windje in Egmond aan Zee op 1 januari.

“Het aantal aanmeldingen is groter dan vorig jaar”, aldus organisator Hidde van der Pol. “Mogelijk komt dit door de verschillende after borrels die door horecagelegenheden worden georganiseerd.”

“Bij Beach Club Chill, Paviljoen Bad Egmond en Bar ‘t Swintje is er live muziek na de duik. Ook kun je bij Bobby’s Pancakes en Brasserie Bruutt gebruikmaken van speciale Nieuwjaarsduik-aanbiedingen. Verder zien we de populariteit van ‘koud afdouchen’ toenemen en weten onze oosterburen steeds beter de Egmondse Nieuwjaarsduik te vinden. Duik je ook mee? Tickets kun je bestellen via┬áde website van de Nieuwjaarsduik.”

Kom op tijd

Van der Pol: “Het kan druk worden tijdens de Egmondse Nieuwjaarsduik en naarmate het later wordt, wordt het moelijker een parkeerplaats te vinden. Er is voldoende horeca in Egmond aan Zee om even warm te wachten totdat het 13:30 uur is en we beginnen aan de warming up. 14:00 uur is het tijd om met zijn alle te duiken.”

Duiktips:

Voor iedereen die mee doet heeft de organisatie de volgende duik-tips:

  • Kleed je zo kort mogelijk voor de duik uit.
  • Houd (bad)schoenen aan.
  • Ga niet verder de zee in dan knie hoogte.
  • Duik niet alleen, let op elkaar.

Doneer aan Stichting ALS

Deelnemers doneren automatisch aan stichting ALS, vertelt Van der Pol. “Wanneer de deelnemers de originele ‘Egmond’-muts op hun hoofd hebben staan, kan iedereen zien dat zij het lef hadden om mee te duiken. Ook tonen ze aan dat ze gedoneerd hebben aan Stichting ALS. Een ware heldendaad.”

“Duik mee en laat deze mensen niet in de kou staan. Zorg dat je erbij bent en bestel je tickets alvast.”