EGMOND AAN ZEE – Deelnemers aan de Strand6daagse, die maandagochtend startte op het strand van Hoek van Holland, logeren donderdag op het complex van Egmondia aan de Sportlaan in Egmond aan Zee.

Hier staan dan vijfhonderd tenten en douches en toiletten. Naar verwachting zijn er ongeveer 650 lopers aanwezig. Tientallen vrijwilligers zijn vastbesloten het evenement in goede banen te leiden. Stand6daagse DJ Jeroen zorgt voor het nodige entertainmentl van 19.30 uur tot middernacht.

In tenten

De Strand6Daagse is een geheel verzorgde zesdaagse zelfstandige recreatieve wandelkampeervakantie over het strand. De tocht startte maandag op het strand van Hoek van Holland. De aankomst in Den Helder is zaterdag vanaf 11.00 uur.

Onderweg overnachten de deelnemers in zelf meegenomen tenten. Dit gebeurt op kampeerterreinen in Wassenaar, Noordwijk aan Zee, IJmuiden, Egmond aan Zee en Callantsoog. 

In 1959 is de geestelijke vader, Henk Horsman, er voor het eerst op uitgetrokken met 37 enthousiaste deelnemers. De tocht liep toen nog van Den Helder naar Hoek van Holland. Na een aantal jaren tegen de wind in te zijn gelopen besloot de organisatie om de tocht om te draaien. (Foto’s: Cor Mooij).

Burgemeester Lars Voskuil vorig jaar te gast bij Egmondia.