EGMOND AAN ZEE – Net als we het nieuwe jaar knallend zijn ingegaan met het idee alle kwade geesten verjaagd te hebben, komt Age Kramer op dinsdagen 12 en 19 januari vertellen over zijn afstudeerthema: Demonen – echter dan je denkt.

Kramer is sinds 2009 werkzaam bij het Zeister Zendingsgenootschap, de zendingsorganisatie van de Hernhutters in Nederland.

Hij gaat voor zijn werk zeer regelmatig naar Suriname, waar veel mensen lid zijn van de kerk van de Hernhutters.

Gedurende zijn bezoeken merkte hij dat veel mensen die hij in de kerk tegen kwam het hadden over boze geesten en vooral over het bevrijden van boze geesten. In de kerk noemde men dat: Bevrijdingspastoraat.

In zijn eigen theologische opleiding, die hij in de jaren zeventig van de vorige eeuw genoot aan de VU in Amsterdam, waren boze geesten nooit serieus aan de orde geweest. Omdat er zoveel mensen in Suriname betrokken waren bij dit Bevrijdings-pastoraat, besloot hij om er serieus onderzoek naar te doen.

Samen met Daniël Claas, zijn collega, maakte hij een video, waarin hij zes mensen interviewde. Deze zes mensen vertellen wat zij verstaan onder Bevrijdingspastoraat.

Kramer merkte dat hij door deze interviews langzaam anders tegen het verschijnsel aan ging kijken.

Hij ontdekte dat boze geesten waarschijnlijk wel bestaan, maar dat hij ze geen plaats kon geven in de theorie die hij op de universiteit geleerd had.

Age Kramer

Op de eerste avond kijken we naar de video, die door Kramer ingeleid wordt. Er is volop ruimte voor gesprek en de inbreng van eigen ervaringen.

De avond op dinsdag 12 januari 2016 wordt gehouden in ’t Verenigingsgebouw Egmond, Julianastraat 5 in Egmond aan Zee.

Begin is om 20.00 uur en de afsluiting is voorzien rond 22.00 uur. U bent van harte welkom. Van te voren aanmelden is niet nodig.

Geef een reactie