EGMOND AAN ZEE – De eerste strandrace van het seizoen werd wederom onder zonnige omstandigheden verreden. De organisatie van de Derp Bikers Beachrace kondigt deze aan als de gaafste strandrace van West-Europa! En hij heeft inderdaad iets wat andere strandraces niet hebben.

De zandbulten in het parcours, je moet hier, of je wilt of niet, van de fiets af. Verder lijkt het wel of altijd de zon schijnt. Het aantal deelnemers valt te overzien, de uitslagenlijst geeft 470 starters.

De weersverwachtingen waren nu niet direct positie, veel wind en regenachtig. De wind was er maar na de start van de dames om 12:30 uur brak de zon door en werd het voor de vele toeschouwers aangenaam om op het strand te zijn.

De fietsers hadden het zwaar, tussen Bergen aan Zee en Castricum moest er gebuffeld worden tegen de zuidwesten wind.

Radio 80 deed verslag en Aris Braak riep vol enthousiasme dat de snelheid na het keerpunt in Castricum wel 60 kilometer per uur was. Bij de heren werd Ronan van Zandbeek, net als vorig jaar, winnaar in 01:02:38.

Pauliena Rooijakkers kon haar winst van vorig jaar niet prolongeren en liet zich in de eindfase verrassen door Yvonne de Jong, haar tijd 01:14:00. Egmond kan trots zijn op dit evenement! (Tekst: Frits van Eck)