EGMOND AAN DEN HOEF – Net als in de week van 28 augustus verricht de gemeente Bergen deze week een onderzoek op het kruispunt bij Albert Heijn in Egmond aan den Hoef (Egmonderstraatweg, Herenweg, Heilooër Zeeweg). Het doel hierachter is om in 2025 de verkeerslichten te vervangen.

De gemeente Bergen kwam eerder al met dit nieuws en vestigt ook nu de aandacht op het onderzoek op Facebook. De verkeerslichten zijn aan het einde van hun levensduur, stelt de gemeente. Om een weloverwogen beslissing te maken hoe de toekomstige situatie op het kruispunt eruit komt te zien, is het nodig om de verschillende verkeersstromen op dit kruispunt inzichtelijk te krijgen, stelt de gemeente.

Camera’s en privacy

De gemeente zet bij het verkeersonderzoek camera’s in. Deze worden bevestigd aan bomen, verkeersborden en lantaarnpalen en zijn voorzien van een eigen energiebron.

De privacy is volledig gewaarborgd bij de cameratellingen, benadrukt de gemeente. Kentekens zijn niet leesbaar, mensen komen niet herkenbaar in beeld en de beelden zijn alleen voor intern gebruik. Na analyse van de beelden voor het verkeersstromenonderzoek, worden deze definitief gewist. Zo voldoen wij aan alle AVG- en overige privacywetgeving. (Foto: Google).