BERGEN – De gemeenteraad van Bergen organiseert dinsdag 28 maart in De Beeck in Bergen een dialoogtafel over de manier waarop omgegaan wordt met het duingebied. Belanghebbenden en andere partijen zijn hierbij inmiddels uitgenodigd.

De gemeenteraad organiseert deze dialoogtafel onder andere als reactie op de beoogde kap van 16,2 hectaren dennenbos in Bergen aan Zee en het in 2021 gedeeltelijke gekapte Van Steijnbos in Schoorl. De gemeenteraad schrijft in een persbericht te constateren dat “ons mooie duingebied vele inwoners en organisaties na aan het hart ligt” en dat de betrokkenheid van inwoners en organisaties bij het duin- en bosgebied en de zorg over het duingebied in de toekomst groot is.

De gemeenteraad merkt verder dat de afgelopen maanden een verharding van standpunten is ontstaan tussen belanghebbende partijen en in de samenleving. Volgens de gemeenteraad wordt niet meer met elkaar maar langs elkaar gesproken. Vanuit de wens om duidelijkheid te scheppen en belanghebbende partijen de gelegenheid te geven om een constructief gesprek met elkaar te starten, organiseert de gemeenteraad deze dialoogtafel.

De gemeenteraad heeft vertegenwoordigers van betrokken partijen uitgenodigd om mee te praten op 28 maart. De hoeveelheid zitplaatsen is beperkt. Deelnemers kunnen maximaal vijf mensen meenemen als publiek. Verder vormen de toehoorders enkele gemeenteraadsleden en vertegenwoordigers van fracties van Provinciale Staten. Elisabeth van den Hoogen leidt als onafhankelijke gespreksleider deze bijeenkomst.

De dialoogtafel op 28 maart vindt plaats van 19.30 tot 21.30 uur in de raadzaal in de Beeck aan Molenweidtje 2 in Bergen. Deze bijeenkomst is live te zien op RTV80 TV.