EGMOND AAN ZEE – Het echtpaar Annie en Siem Boersen-Marx kreeg maandag 4 september, de dag van hun zestigjarig huwelijk, bezoek van burgemeester Hafkamp. Zondag 17 september, de verjaardag van Siem, wordt het feest met vrienden en familie gevierd in de Schulp in Egmond-Binnen.

Siem weet het nog als de dag van gisteren: “In 1952 was het op maandag kermis in Egmond-Binnen. Ik had gespijbeld van mijn mariniersverplichtingen en bedaarde naar de Egmonder kermis. Iets wat ik normaal nooit deed.

Daar in het feestgedruis ontmoette ik Cor Hoogenboom uit Limmen met een heel aardig meisje en haar zus. Dat was onze eerste ontmoeting en voor ik het wist had ik de sleutel van het geluk in handen en van het een kwam het ander.”
Het stel trouwde op 4 september 1957 in Egmond-Binnen in de H. Adelbertuskerk. “Al vrij snel werd onze eerste dochter geboren waarna nog twee jongens en twee meisjes volgden. Maar voor zo’n groot gezin, wat overigens heel gezellig was, moest wel gezorgd worden. En dat ging met een monteursalaris niet zo eenvoudig.

Dus werd er clandestien met thuiswerk stevig bijgeklust aan fietsen en brommers. Dat leidde op den duur tot een eigen bedrijf in fietsen en bromfietsen. Het eigen bedrijfje groeide uit tot een mooie zaak. Na enkele jaren sloeg letterlijk de vlam in de pan en moesten we weer gedeeltelijk opnieuw beginnen.

Met veel hulp van de jeugd, buren en vrienden kon de zaak door burgemeester Bakker heropend worden en was de tegenslag overwonnen. In totaal 32 jaar hebben we het volgehouden toen moesten we de zaak wegens ziekte sluiten.

Daarna, toen ik weer hersteld was, ben ik net als mijn vrouw die vele jaren in het kerkkoor heeft gezongen, ook in de kerk aan de slag gegaan en heb daarbij nog vele andere functies vervuld.

Daarnaast hebben we samen nog veel gereisd, tot we zelf aan verzorging toe waren. Die krijgen we nu in het mooiste huis, de Prins Hendrik Stichting, waar we dagelijks op onze wenken bediend worden.”