EGMOND AAN DEN HOEF – Het nieuwe seizoen in dorpshuis Hanswijk in Egmond aan den Hoef begint met een tentoonstelling in woord en beeld. Dit onder de noemer: ‘Dichter in Beeld’. Te zien zijn gedichten met illustraties van Arij van der Vliet en tekenaar Chris Duinmeijer.

Arij van der Vliet en Chris Duinmeijer begonnen hun samenwerking aan het begin van Corona-periode. Zij toonden hun werk in de etalage van de Bergense groente- en fruithandel Wokke in Bergen. Een bloemlezing uit dit werk, aangevuld met nieuw werk, is nu samengebracht in Hanswijk.

Over het duo

Arij van der Vliet, dorpsdichter van Bergen, spiegelt het leven in korte en krachtige bewoordingen. Dankzij de luchtige en vrolijke tekeningen van de in Egmond aan den Hoef geboren Chris Duinmeijer krijgen de gedichten een gezicht, een zomerhuisje of zelfs een landschap met sloot. Hierdoor spreken de de woorden nog anders.

Volgens bestuursvoorzitter Bert de Leeuw van dorpshuis De Hanswijk zijn de werken te zien op papier en karton. “Je moet er als bezoeker rustig de tijd voor nemen om de gedichten van Arij goed op je in te laten werken en daarna het beeld van Chris te bekijken”.

De expositie is te zien tot begin januari 2023. De hele expositie is niet op ieder moment te bekijken vanwege de openingstijden en het gebruik van zalen. Van Leeuwen raadt daarom aan om van te voren contact op te nemen met de beheerder van het dorpshuis via 072- 5061492. (Bron foto’s: Dorpshuis Hanswijk).