EGMOND AAN ZEE/ ALKMAAR – Dick Ranzijn is postuum benoemd tot Lid van Verdienste van AZ. Ranzijn, inwoner van Egmond aan Zee en bekend als oprichter van mediabedrijf Rodi Media, was in de jaren tachtig bestuurslid van de voetbalclub. Ranzijn overleed in juni op tachtigjarige leeftijd.

Ranzijn komt met de benoeming in een illuster rijtje met onder meer oud-AZ’ers als Louis van Gaal en Co Adriaanse. De ondernemer was zijn hele leven fan van AZ en met zijn bedrijf Rodi Media een partner van het eerste uur.

Sinds 1954 was Dick Ranzijn betrokken bij de club. In de jaren tachtig maakte hij deel uit van het bestuur van AZ dat Dirk Scheringa binnenhaalde. Samen met andere ondernemers was Rodi Media een van de bedrijven die AZ te hulp schoten na het wegvallen van hoofdsponsor DSB.

Erkenning uitgesteld

AZ wilde Dick Ranzijn deze erkenning al geven voordat hij in december ziek werd, maar dat werd uitgesteld, laat een woordvoerder van Rodi Media weten. “Helaas vond de club daarna – in overleg met de toen ziek geworden Ranzijn – geen geschikt moment meer. Nu wordt Ranzijn alsnog deze status toegekend.”

De familie Ranzijn reageert dankbaar: “Een bijzonder mooi, respectvol en warm gebaar van AZ.”

(Bron foto: Rodi Media).