EGMOND AAN ZEE – “Verwonderd door een kleinschalig project in Nepal willen we helpen. Geen bijdrage aan een kortdurend hulpproject maar letterlijk het verschil maken in iemands leven.” Vanuit die gedachte is het Egmondse gezin Nap aan de slag gegaan om geld in te zamelen voor een kinderhuis in Nepal. ‘Run4Nepal’ was hun eerste succesvolle actie tijdens de halve marathon van Egmond en nu is het tijd voor hun volgende initiatief, het ‘huiskamerdiner’.

Geserveerd in de warme sfeer van hun eigen huiskamer organiseren ze 17 maart een heerlijke avond.

Er zal vers worden gekookt voor een select gezelschap waarbij men in vijf gangen mee zal worden genomen op een reis voor de smaakpupillen. “Hartverwarmend om te zien hoe iedereen enthousiast reageert op ons initiatief. Naast de aanmeldingen voor ons diner doneren mensen ook spontaan via de website.

Daarnaast krijgen we ook veel hulp van vrienden, maar ook van bedrijven. Zo hebben we dankzij de inzet van Yoga Egmond, ’t Winckeltje in Egmond aan Zee en de Albert-Heijn in Egmond aan den Hoef geen kosten.

Zo komen de opbrengsten voor de volle honderd procent ten goede komen aan het kinderhuis”, aldus Nap. En dat is hard nodig. Het verhaal van de tien kinderen die in Sampurna Children’s home wonen gaat door merg en been. Het gezin Nap kent de mensen achter Sampurna goed en weten zo dat alle hulp hard nodig is.

Maar misschien nog belangrijker, dat alles goed word besteed. Sampurna geeft deze kinderen een thuis waardoor hun leven 180 graden is gedraaid en vol sprankeling en hoop is.
Mee-eten of meer weten over het initiatief kijk dan op www.4nepal.nl