EGMOND – Aankomend weekend staat Egmond aan Zee en omgeving in het teken van de achttiende editie van de Egmond Wandel Marathon. Vanuit Sporthal de Watertoren starten zaterdag en zondag ruim 9.300 deelnemers aan een van de routes over het strand en door de duinen. Op de voor iedereen gratis toegankelijke Wandel Expo klinkt het hele weekend livemuziek.

Ruim 9.300 wandelaars ontdekken zaterdag 21 en zondag 22 januari de routes van 10,5 of 21,1 kilometer in Egmond aan Zee en omgeving. Ruim 3.200 deelnemers wandelen zowel op zaterdag als op zondag mee. Naast Nederlandse deelnemers staan er ook wandelaars uit Duitsland, België, Luxemburg, Spanje en Hongarije aan de start.

Openingstijden Wandel Expo

De deuren van de Wandel Expo openen vrijdag 20 januari om 17.00 uur. Deze avond is het tot 20.00 uur mogelijk om stempelkaarten af te halen en onder het genot van een drankje te genieten van het zeemanskoor. Op zaterdag 21 en zondag 22 januari is de sporthal van 07.00 tot 17.00 uur geopend voor het afhalen van stempelkaarten en het opdoen van wandelinspiratie. Wat ook kan is meedansen met de muziek.

De Zâalnêelden gaat zaterdagochtend optreden in de sporthal van Egmond aan Zee (Bron foto: Le Champion)

Livemuziek in de sporthal

Met optredens van shantykoren De Skulpers uit Castricum en De Zâalnêelden uit Egmond aan Zee, DJ Dolphin en de zangers Gerard Borst en René Eshuijs wordt het hele weekend een wandelfeestje gevierd in Sporthal De Watertoren. Iedereen is welkom om de finishende wandelaars te onthalen en gezellig een drankje te komen drinken.

Sporthal De Watertoren is gevestigd aan de Watertorenweg, aan de noordkant van Egmond aan Zee. Sportorganisator Le Champion vraagt toeschouwers en bezoekers van de Wandel Expo zoveel mogelijk wandelend of met de fiets naar de sporthal te komen.

(Foto’s Le Champion)