EGMOND AAN ZEE – Met groot plezier kwamen de mannen van de Pinck en twee Parel bestuursleden bijeen in Post aan Zee. Namens alle leden van de Dorpsvereniging werd er een cheque uitgereikt ter waarde van 2500 euro, bestemd voor de nieuwe loods.

Jaarlijks trok de oude loods, door de mannen zelf gebouwd en ook zelf helaas moeten afbreken, rond de 10.000 bezoekers en dat zal zeker in de toekomst nog meer worden als de Maritieme Driehoek compleet is.

De toeristische en historische trekpleister die de Pinck is en de promotie van Egmond aan Zee is enorm, landelijk gezien. Op veel maritieme evenementen zijn zij aanwezig, zoals Scheveningen, Urk, Den Helder, Enkhuizen.

Tevens hebben de heren gezorgd voor de bouw van de ‘nijntjeboot’ op het ‘nijntjepleintje’ en het onderhoud daarvan. Als vrijwilligers zijn zij van grote waarde voor ons dorp en het is altijd een feest als de boot uitvaart.

De gemeente Bergen neemt 162.000 euro voor haar rekening en voor de overige 60.000 euro zijn sponsors benaderd.

Door het lage bedrag van vijf euro (of meer) per jaar, ondersteunen de 750 leden de Dorpsvereniging Egmond ‘Parel’ aan Zee, waardoor projecten voor het hele dorp gesteund kunnen worden. ‘voor het dorp door het dorp’ is het motto van de ‘Parel’.

De ‘Pinckmannen’ waren blij en dankbaar voor deze royale gift en hopen dat meerdere sponsors hen zullen helpen het benodigde bedrag te bereiken.

Nieuwe ‘Parel’ leden kunnen zich aanmelden bij: parelegmondaanzee@gmail.com of 072 – 5072441.