SCHOORL – De voorlaatste ronde van het ADAC Formel Masters kampioenschap 2013 bleek voor Schoorlenaar Indy Dontje afgelopen weekend wederom een zware beproeving.

Nadat twee weken geleden op de EuroSpeedway Lausitz al duidelijk werd dat zijn Lotus-team snelheid tekort komt ten opzichte van de topteams, moest de snelste inwoner van Schoorl ook op de Slovakia Ring genoegen nemen met gevechten in de middenmoot.

Ondanks drie puike raceprestaties moet Dontje zijn ambitie om dit seizoen in de top drie te eindigen laten varen.

Zoals gewoonlijk toonde Dontje op zaterdag en zondag in de drie races wederom zijn spierballen door veel posities goed te maken.

In de openingsrace op zaterdagavond klom de snelle Nederlander op van de veertiende startplaats naar de negende plek aan de meet.

Ook op zondagochtend toonde de coureur dat hij uit het juiste hout gesneden is door van de vijftiende gridpositie zelfs naar de zevende(!) plaats te racen.

In de afsluitende race op zondagmiddag kwam Dontje wel goed uit de startblokken maar zag hij daarna al snel de ene na de andere concurrent voorbij komen door een gebrek aan topsnelheid.

Door zijn huid duur te verkopen, sleepte Dontje bij het vallen van de vlag toch nog een verdienstelijke zesde plaats uit het vuur.

Geef een reactie