EGMOND AAN ZEE – De 30-jarige Egmondse Jent S. heeft verklaard dat hij verantwoordelijk is geweest voor het mishandelen van de 56-jarige Peter Langenberg uit Alkmaar. Volgens het Openbaar Ministerie (OM) is Jent S. door de bekentenis verantwoordelijk voor de dood van de Alkmaarder. Peter Langenberg werd op 17 april in de duinen van Egmond aan Zee gevonden.

De eerste maanden zweeg Jent S. over zijn rol bij de dood van Langenberg en beroept zich op zijn zwijgrecht. Peter Langenberg werd op 17 april door een wandelaar levenloos, naakt en ernstig toegetakeld gevonden in de duinen van Egmond aan Zee. Volgens het Openbaar Ministerie (OM) is Langenberg door grof geweld om het leven gebracht. Uit de aanklacht blijkt dat Langenberg met een hard voorwerp zou zijn geslagen en daarna gewurgd.

Arrestatie van Jent S.

De verdacht Jent S. uit Egmond aan Zee werd binnen vijf dagen na het vinden van Peter Langenberg gearresteerd in verband met zijn dood. Hij zou volgens getuigenissen zijn gezien in de omgeving van waar Peter Langenberg was gevonden, met de vermoedelijke verdwenen spullen van het slachtoffer. Ook is er DNA van Jent S. aangetroffen op het slachtoffer.

Op 9 januari 2023 is er opnieuw een pro-formazitting gepland in de zaak tegen Jent S.

ByEvert