EGMOND AAN DEN HOEF – Het bestuur van dorpshuis Hanswijk in Egmond aan den Hoef is hard op zoek naar een beheerder. “De nood is hoog. Er is daarom een vacature“, laat voorzitter en manager Bert de Leeuw weten.

(Foto: RTV80).

De nieuwe beheerder is nodig omdat de huidige beheerder zijn werk per 1 september neerlegt. “Hij heeft voor de zomervakantie opgezegd. Daarna zetten wij advertenties in kranten, maar hierop kwam nog geen respons helaas”, vertelt De Leeuw.

Een lichtpuntje is dat Anneke Kroon enkele uren extra wil werken als beheerder. Daarom is nu een assistent beheerder nodig die voor tien tot twintig uur aan de slag gaat. Een probleem is nu dat Anneke van 20 september tot en met 20 oktober uit de running is. “In die maand wordt het nog eens extra nijpend voor ons om het dorpshuis draaiende te houden”, aldus De Leeuw.

Brandbrief

Het bestuur stuurde onlangs alle gebruikers van het dorpshuis een brandbrief. Het doel hiervan is om het hen in gesprek te gaan over een situatie die kan ontstaan als de nieuwe beheerder niet op tijd wordt gevonden. “Dat zou kunnen betekenen dat het dorpshuis (deels) gesloten moet blijven. We moeten dan bijvoorbeeld de bar een deel van de tijd sluiten. Dan lopen de inkomsten weer terug en is er nog minder ruimte om iets te doen.”

De Leeuw geeft als voorbeeld dat er op dinsdagavond extra activiteiten zijn in het dorpshuis die in gevaar kunnen komen.

Overigens is Bert de Leeuw van plan op termijn te stoppen als voorzitter en manager. Als dat gebeurt, zijn ook nieuwe bestuursleden nodig.

Bert de Leeuw (Foto: aangeleverd).