EGMOND AAN DEN HOEF – Dries Roelvink is één van de mensen die gaat optreden tijdens het Zomerfestival in Egmond aan den Hoef. Hij geeft vrijdag 12 juli acte de présence in de feesttent op het evenemententerrein aan de rand van bedrijventerrein De Weidjes. Natuurlijk ontbreken de korte baandrijverij en de Bankoe-Games niet, evenals kermisattracties en foodtrucks. Het Zomerfestival Egmond duurt van donderdag 11 tot en met zondag 14 juli.

De tekst loopt verder onder de afbeelding.

“De weersvoorspellingen zijn erg goed en we zijn er helemaal klaar voor”, roept Kevin Beers van de organisatie enthousiast. “We hebben weer wat leuke nieuwe dingen toegevoegd”.

‘In stijl in zwembroek’

De gasten van het Zomerfestival kunnen een gele ‘Zomerfestival Egmond-zwembroek’ bestellen om vrijdag bij de grote Vrijdagmiddagborrel in stijl naar de optredende Dries Roelvink komen. Ook is gedacht aan een mogelijkheid dat Nederland de EK finale speelt. Er staat een groot scherm van twintig vierkante meter achter de artiesten.

Kevin: “Dit scherm gaat echt voor indrukwekkende shows zorgen tijdens hele weekend”. Maar er zijn nog meer verrassingen, maar die laat de organisatie pas zien tijdens het evenement zelf. Volgens Kevin en zijn organisatievrienden is er in ieder geval gezorgd voor een upgrade van het evenement.

Liveoptredens

Het hele weekend is er volop livemuziek. Na de kortebaan Draverij op donderdag 11 juli kunnen jong en oud komen ‘na-draven’ met de muziek van Jeffrey Lind.

De Grote Vrijdagmiddagborrel had vorig jaar de bekende zanger Douwe Bob te gast. Dit jaar staat de muzikale borrel vanaf 16:00 uur in het teken van Amsterdamse gezelligheid. Naast Dries Roelvink, die eind mei de Johan Cruijff ArenA op zijn kop zette, spelen Sven Versteeg, Davey Bindervoet en DJ Oasis.

Bankoe-Games

Zaterdag starten de Bankoe-Games om 12:00 uur met een hilarische warming-up, zoals dat gebruikelijk is in Egmond. Na de spelen gaat vanaf 17:00 uur ‘het dak eraf’ met onder andere The Local Boyzz. Dit is naar eigen zeggen een ongetemde energieke feestband met een breed arsenaal aan nummer 1-hits. Ook staat Sweet le Freak garant voor ‘voetjes van de vloer’.

De tekst loopt verder onder de foto.

Egmondse bands

Op zondag spelen Egmondse bands voor alle leeftijden. REcoverED trapt af om 13:00 uur met muziek uit de jaren zeventig. Als hoogtepunt van de avond speelt Bob en de Blueband. Nieuw bij deze laatste band is zangeres Suzan, onder andere bekend van het televisieprogramma ‘The Clash of the Cover Bands’. Kijk online voor het volledige programma.

Voor alle leeftijden

De animo voor het Zomerfestival Egmond lijkt weer groter te zijn dan vorig jaar. Dat is volgens mede-organisator Ron Tervoort te merken aan de vele aanvragen voor een tafel tijdens de vrijdagmiddagborrel en de Bankoe-Games. Inschrijvingen van de Bankoe-Games was na twaalf minuten al niet meer mogelijk.

De organisatie denkt dat een belangrijk deel van het succes komt door de gastvrijheid. Tervoort: “Dat betekent geen rijen, goede muziek en vooral waar voor je geld. Door voor alle leeftijdsgroepen iets te organiseren lukt het om deze mensen allemaal tegelijk op het festivalterrein te hebben. Jong en oud door elkaar staat garant voor een fantastische sfeer.”

11 tot en met 14 juli

Het Zomerfestival Egmond vindt plaats van donderdag 11 tot en met zondag 14 juli in Egmond aan den Hoef. Zie de website van de organisator voor meer informatie.

Hoe was het vorig jaar? Bekijk dan de beelden van het evenement en luister naar het verhaal van mede-organisator Tom Valkering in de video van RTV80 TV.