BERGEN AAN ZEE – IVN organiseert zondag 20 februari een duin- en strand-jut-wandeling in Bergen aan Zee.

Een IVN-gids vertelt dat de gidsen de wandelaars meenemen naar mooie plekjes in de duinen en dat ze jutten op het strand. De route gaat door de kalkrijke duinen ten zuiden van Bergen aan Zee. Op de terugweg over het strand verzamelen de wandelaars allerlei spullen die op het strand zijn te vinden.  “Haaieneieren, veen, bijzondere schelpen, flessenpost(?), …. Altijd weer een verrassing wat de zee aan land brengt. Soms is het veel, soms is het weinig, maar altijd interessant. De deelnemers nemen alle bijzondere zaken en na terugkomst in het gebouw Parnassia volgt uitleg hierover onder het genot van een kopje koffie, thee of fris.”

Ook geschikt voor kinderen

Volgens de IVN-gids is het geen lange wandeling (ongeveer 4,5 kilometer) en is de tocht ook geschikt voor kinderen. De deelnemers lopen in een rustig tempo met veel stops onderweg. IVN adviseert om goede wandelschoenen aan te trekken en warme kleding te dragen. De hele excursie inclusief uitleg duurt circa 2 uur.

Tijdstip, locatie, kosten en aanmelden

De start van de wandeling is op zondag 20 februari  om 10.00 uur in het IVN Parnassiagebouw in Bergen aan Zee. Ga naar de Paulineweg en volg dan de bordjes ‘IVN-Parnassia’. Deelname kost 3 euro, kinderen gratis. Info en aanmelden: Hans Stapel, telefoon 072-850 6484. Of mail naar hans.stapel@quicknet.nl. Zie voor deze en andere activiteiten de website van IVN.

Bron foto: IVN Noord-Kennemerland

ByEvert