BERGEN – IVN gidsen nemen zondag 21 januari belangstellenden tijdens een wandeling mee naar mooie plekjes in de duinen en naar het strand om te jutten. De route gaat door de kalkrijke duinen ten zuiden van Bergen aan Zee waar ook in deze tijd van het jaar erg veel is te ontdekken.

Op de terugweg over het strand wordt actief gejut: verzamelen van allerlei spullen die op het strand zijn te vinden. Haaieneieren, veen, bijzondere schelpen, flessenpost… het is altijd weer een verrassing wat de zee aan land brengt.

Alle bijzondere zaken worden meegenomen en bij terugkomst in het gebouw Parnassia wordt hierover uitleg gegeven onder het genot van een kopje koffie, thee of fris.

Het is geen lange wandeling en dus ook geschikt voor kinderen. De totale lengte van de route is ca 4,5 km en wordt in een rustig tempo, met veel stops onderweg, gewandeld.

Het advies is wel om goede wandelschoenen aan te trekken en warm te kleden. De start is om 10.00 uur in het IVN Parnassiagebouw te Bergen aan Zee. De hele excursie inclusief uitleg duurt circa twee uur.

Deelnemen kost 2,50 euro, kinderen mogen gratis deelnemen. Kijk ook op www.ivn.nl/nkl en Facebook @ivnnoordkennemerland