BERGEN AAN ZEE – De gidsen van IVN Noord-Kennemerland nemen belangstellenden zondagochtend 17 februari mee naar mooie plekjes in de duinen en op het strand. De route gaat door de kalkrijke duinen ten zuiden van Bergen aan Zee, waar ook in deze tijd van het jaar erg veel is te ontdekken.

Op de terugweg over het strand wordt actief gejut: allerlei spullen die op het strand te vinden zijn worden verzameld. Haaieneieren, veen, bijzondere schelpen, flessenpost (?)… Altijd weer een verrassing wat de zee aan land brengt.

Alle bijzondere zaken worden meegenomen en bij terugkomst in het gebouw Parnassia wordt hierover uitleg gegeven onder het genot van een kopje koffie, thee of fris.

De wandeling gaat over circa vier en een halve kilometer en er wordt in een rustig tempo gelopen zodat de tocht ook goed te doen is voor kinderen.

Het advies is om goede wandelschoenen en warme kleding aan te trekken. De wandeling start om 10.00 uur vanaf het IVN Parnassiagebouw in Bergen aan Zee. De hele excursie inclusief uitleg duurt ongeveer twee uur.

Deelname kost € 2,50, kinderen gratis. Kijk ook eens op www.ivn.nl/nkl en Facebook @ivnnoordkennemerland