BERGEN – IVN Noord-Kennemerland verzorgt met het PWN zondag 8 juli een speciale Duindierendag bij de schaapskooi. Van 10.00 tot 16.00 uur is er voor jong en oud van alles te zien, te doen en te leren over het leven van allerlei dieren die in onze duinen voorkomen.

Deskundigen geven voorlichting over vlinders, libellen en bijen in Nederland. Mierenleeuwen, muizen, vleermuizen, schapen, rupsen en boommarters; er wordt van alles over verteld en tentoongesteld. Tevens wordt informatie gegeven over nacht- en dagvlinders en er is een nachttent.

Ook teken komen aan bod. Wat eten libellen, hoe oud worden deze en wanneer krijg je ze in de tuin? Allemaal vragen waarop een antwoord wordt gegeven.

’s Ochtends en ’s middags worden natuurwandelingen georganiseerd en in de duinen spannende verhalen voorgelezen over avonturen die met deze dieren te maken hebben.

Tevens zijn er knutselactiviteiten en kraampjes met wetenswaardigheden. Kinderen kunnen zich laten schminken en er zijn kleurplaten.

Kijk op www.ivn.nl/nkl voor verdere details en tijdstippen. De Schaapskooi ligt bij Bergen vlakbij de rotonde naar Bergen aan Zee.