SCHOORL – Jongeren kunnen zondag 4 juni in cultureel centrum De Blinkerd in Schoorl deelnemen aan de culturele, creatieve activiteitendag ‘Durven en Doen’. Dit project is speciaal ontwikkeld voor jonge vluchtelingen, eenzame jongeren, jonge mantelzorgers, jongeren met psychische problemen of jongeren uit gezinnen waar financiële middelen ontbreken om zelfstandig deel te nemen aan culturele activiteiten.

Dans, muziek, beeld en vloggen

De activiteitendag is bedoeld voor jongeren van zes tot en met zestien jaar oud uit de gemeenten Bergen en Dijk en Waard. Onder begeleiding van ervaren docenten doen ze mee aan workshops op het gebied van dans, muziek, beeldend en vloggen. De workshops worden gegeven in drie leeftijdsgroepen: zes tot negen jaar, negen tot twaalf jaar en twaalf tot zestien jaar. Er kunnen zestig jongeren deelnemen.

Vertrouwen op eigen kracht

De jonge deelnemers kunnen zondag hun talenten ontdekken en ontwikkelen. Ze leren vertrouwen op hun eigen kracht: het versterken van het groepsgevoel en het plezier beleven met elkaar.

Programma

10.30-16.30 uur: workshops dans, theater en beeldend, inclusief lunch.
15.30-16-30 uur: Gezamenlijke afsluiting met dans, muziek, vlog en expositie.

Sponsors

Deelname aan deze dag is gratis en wordt mogelijk gemaakt door sponsoring van Lions Langedijk, Adriaan Roland Holstfonds en Museum Kranenburgh. De initiatiefnemers zijn Chrystal Cochius (Taalcoördinator Vluchtelingenwerk), Sies Vrasdonk (Stichting Los Zand), Miranda Sevenhuijzen (Kek Schoorl) en Mireille Otto (Jongerenwerk Stichting Welzijn Bergen).

Inschrijven kan nog: er zijn nog een aantal plekjes beschikbaar.