EGMOND – Wandelaars brachten dit weekend tijdens de Egmond Wandel Marathon € 6.410,65 in het laatje voor PWN.

Deelnemers konden bij hun inschrijving een vrijwillige donatie doen aan PWN, de beheerder van het Noordhollands Duinreservaat. Dankzij alle donaties van de wandelaars, overhandigde bestuurslid van Le Champion Jan Houtenbos vanmiddag een cheque met € 6.410,65 aan Raymond Duindam van PWN.

De duinbeheerder gaat dit bedrag gebruiken om de leefomgeving van amfibieën in de duinen veiliger en aantrekkelijker te maken.

Wandel Expo

Dit jaar vond de Wandel Expo voor de eerste keer tijdens drie dagen plaats. Naast de traditionele zaterdag en zondag, stonden de deuren van de sporthal dit jaar ook op vrijdagavond open. Deelnemers konden hier hun stempelkaart ophalen, rondkijken bij informatieve stands en genieten van een drankje en liveoptredens van koren en zangers, zoals het Egmondse shantykoor Zaâlneêlden.

Zeehondjes en vergezichten

Langs de vier routes die de deelnemers dit weekend wandelden viel veel te genieten, meldt sportorganisator Le Champion.

“Meerdere zeehondjes lieten zich de afgelopen twee dagen zien aan de vloedlijn en de wandelaars spotten in het duingebied kuddes konikpaarden. Ook genoten de deelnemers van de vergezichten vanaf de glooiende en soms uitdagende paden in de duinen, een van de grootste natuurgebieden van ons land. Daarnaast keken ze hun ogen uit bij de Kerf in de Schoorlse Duinen.”

Stap naar verduurzaming

Le Champion zette opnieuw stappen in de verduurzaming van de Egmond Wandel Marathon. Zo bestaat het wandelshirt uit gerecyclede petflessen, is er geen single use-verpakkingsmateriaal gebruikt en haalden deelnemers hun stempelkaarten op; ze werden niet opgestuurd.

Ook hebben wandelaars onderweg zwerfafval opgeraapt en meegenomen naar de finish. Daar gaven zij het aan de eigenaren van Gejut. Deze organisatie maakt kunstwerken van zwerfaval om aandacht te vragen voor milieuvervuiling.

Meer wandelen

Op zaterdag 27 en zondag 28 januari 2024 staat de negentiende editie van de Egmond Wandel Marathon op de wandelagenda. De inschrijving opent medio augustus via de website van het evenement.

(Bron foto’s: Le Champion)