BERGEN – Donderdagmiddag 12 mei wordt een nieuwe kunst – en cultuur fietsroute door de gemeenten Alkmaar, Bergen en Heiloo officieel gelanceerd.

De organisatie zoekt belangstellenden met een e-bike of toerfiets die als eerste de route overhandigd krijgen en deze middag (een stuk van) de route willen fietsen.

De gehele fietsroute omvat 60 kilometer maar het is ook mogelijk kleinere rondjes van 31 en 42 kilometer te maken.

De tocht voert onder andere langs het kleinste winkeltje van Noord-Holland, een prachtige beeldentuin in Grootschermer, de bijzondere bedevaartkapel OLV Ter Nood in Heiloo, de slotkapel in Egmond aan de Hoef, de culturele buitenplaats Kranenburgh in Bergen en het Beatles Museum in Alkmaar.

Onderweg zijn er voldoende mogelijkheden voor een drankje of een andere versnapering.

Voor de opening op 12 mei zoekt de organisatie mensen met een e-bike of gewone toerfiets.

Deze fietsers ontvangen als eerste de complete route en mogen desgewenst deze middag al (een deel van) de route gaan fietsen.

Het startschot wordt daarvoor gegeven door de wethouders van cultuur van de betrokken gemeenten. Het verzamelpunt is om 15.00uur bij de Bergerbrug/Clarissenbolwerk in Alkmaar.

Aanmelden kan bij Karin Geelink via karin@cultuurregioalkmaar.nl De eerste 30 belangstellenden die zich aanmelden via de e-mail, ontvangen op 12 mei een leuke gadget.

De fietsroute is een project dat voortvloeit uit het cultuurconvenant tussen de betrokken gemeenten en TAQA Energy bv.

De route is tot stand gekomen met financiƫle steun van de gemeenten Alkmaar, Bergen en Heiloo, Nu.Hier.Noord-Holland, Rabobank Alkmaar e.o. en het TAQA Cultuurfonds.

Geef een reactie