EGMOND AAN DEN HOEF – Op het dak van het Ecoproject De Weidjes in Egmond aan de Hoef zijn onlangs in totaal 65 zonnepanelen geplaatst en geïnstalleerd. Met de komst van de panelen is het gloednieuwe bedrijfsverzamelgebouw nu officieel energieneutraal.

Dit maakt het gebouw officieel het eerste energieneutrale bedrijfsverzamelgebouw in de regio Alkmaar.
De totale investering van de zonnepanelen kwam neer op een bedrag van circa 22.000 euro en een berekende opbrengst van 15.500 kWh per jaar.

Mede initiatiefnemer Cees Groot van het adviesbureau Groot Ecobouw uit Egmond aan den Hoef is blij met de zonnepanelen op het dak.

Per 1 januari 2014 is het wettelijk mogelijk om te salderen op afstand. Dit betekend dat decentraal opgewekte energie definitief op het eigen verbruik kan terug kan worden geleverd aan het net. Vanwege deze nieuwe regelgeving is er op het dak van Eco-office de Weidjes nog ruimte gereserveerd voor nog eens dertig zonnepanelen.

Momenteel wordt hier voor in samenwerking met Coöperatie Bergen Energie een tweede fase voorbereid. Naast dit duurzaam bedrijfsverzamelgebouw worden ook panden in de omgeving onderzocht.

Geef een reactie