Oproep ouderen t.b.v. interviews voor Educatietraject Oorlog in mijn Buurt op basisscholen in Bergen.

Dit schooljaar wordt het bijzondere educatieproject Oorlog in mijn Buurt, in het kader van 75 jaar vrijheid, op verschillende basisscholen in de gemeente Bergen uitgerold.

De kinderen uit groep 7 en 8 krijgen 5 gastlessen, waaronder geschiedenis, lessen goed/fout in een oorlog en de verschillende grijstinten daartussen, interviewtechnieken en presentatie-coaching.

Via deze gastlessen bereiden ze zich voor op een interview met een oudere die de Tweede Wereldoorlog heeft meegemaakt.

Op de Mathieuwiegmanschool zijn ze begin november begonnen met groep 7 en 8 en hebben ze inmiddels de eerste gastlessen gehad waarin Annie Stoop Yedema en Eldert Groenewoud kwamen vertellen over hun ervaringen tijdens de oorlog.

De kinderen luisterden aandachtig en hadden veel vragen; sommigen wilden het liefste nog een keer luisteren naar de verhalen.

Ze verheugen zich op de geschiedenisles over de oorlog door Jelle Visser in het Bunkermuseum op het Ecodorp op 26 november.

Na de interviews en eindontmoeting waarin kinderen de verhalen uit de interviews terug vertellen aan de ouderen kunnen de kinderen die enthousiast zijn en dit graag willen zich aanmelden als erfgoeddrager: dat betekent dat zij beloven het verhaal van de oudere door te vertellen zodat het niet verloren zal gaan. Hiervoor zullen we een speciale huldiging organiseren op een bijzondere locatie in de omgeving

Wanneer u de oorlog heeft meegemaakt in Bergen of omgeving en open staat voor een interview en ontmoeting met een groepje van 3 tot 4 kinderen bij u thuis over uw ervaringen tijdens de Tweede Wereldoorlog of wanneer u mensen weet die dit zou willen/kunnen doen horen we heel graag van u! Reacties kunnen gemaild worden naar agnes@inmijnbuurt.org maar bellen mag ook: 0610780267.

Scholen die geïnteresseerd zijn kunnen eveneens contact opnemen met Agnes:
Meer informatie over het project kunt u vinden op: www.oorloginmijnbuurt.